Select your preferred language

By clicking on a specific language, you will be redirected to the local page of the region.

More regional pages are coming online soon.

To explore our full network, visit our Offices page.


Global
Canada
United States
London
Finland
Norway
DateApril 4, 2024
ParOslo
Reading time2minutes

– Kommunikasjonsfolk er svært verdifulle styremedlemmer

Kommunikasjonsfolk er svært verdifulle styremedlemmer

Nylig lanserte tenketanken CORPRT den norske anbefalingen for styrearbeid hos Hill & Knowlton. Topplederen i kommunikasjonsbyrået tror bransjen han representerer har mye å tilføre styrearbeid.

Nylig var 80 styremedlemmer fra tenketanken CORPRT – en tenketank rettet mot styrearbeid – samlet på Hill & Knowltons kontorer i Via Vika.

Andreas Wabø, administrerende direktør i Hill & Knowlton, er selv styremedlem i tenketanken.

– Vi ser at kommunikasjonsfolk er svært verdifulle styremedlemmer. De har ofte en litt annen bakgrunn, og er trent til å jobbe med krevende problemstillinger fra alle sektorer og kundegrupper. Samtidig viser de nye anbefalingene at styreverv ikke er en jobb man tar lett på. Styreverv kommer med et stort ansvar.

Kunne hindret habilitetsutfordringer

Under samlingen la lederen av tenketanken, Vidar Top, frem ferske anbefalinger for styrearbeid rettet mot små og mellomstore bedrifter (SMB).

– Styrer er ansvarlige for en rekke områder som ikke er nevnt i loven. Styrer er for eksempel også ansvarlige for informasjon de selv ikke har. Dette har blitt aktualisert gjennom flere hendelser i norsk samfunnsliv den seneste tiden, sier Top.

Anbefalingen spesifiserer minsteansvaret som utover loven påhviler ethvert styre.

– Hvis vi hadde hatt denne anbefalingen noen år tidligere, ville vi nok ikke sett så mange utfordringer med habilitet som vi har gjort de siste årene, sier Top.

Kultur og kommunikasjon inn i styrerommet

Andreas Wabø tror kommunikasjonsbransjen særlig kan spille en viktig rolle i styrers arbeid med virksomheters kultur – ett av temaene anbefalingen tar for seg.

– De fleste selskaper er inne i en eller annen form for endring. I Hill & Knowlton jobber vi mye med endring og endringsledelse, og vi ser hvor viktig arbeidet med kultur og kommunikasjon er for å ruste selskaper for å lykkes med endring.

– Jeg skulle gjerne sett at denne siden av styrearbeid fikk litt mer oppmerksomhet, sier Wabø.